Maakunnan parhaita!

palkitut
Wanhan Osulan Kira ja Sanna Saloviin.
Vuoden 2022 Maakunnan parhaat -palkittavat paljastettiin Pieksämäellä pidetyssä Etelä-Savon kunnallisjohdon seminaarissa. Raati hyödynsi valinnoissa myös yleisöäänestyksessä tulleita mielipiteitä. Etelä-Savon parhaita on valittu vuodesta 2011 lähtien.

Wanha Osula, Haukivuori

”Wanha Osula luo ja vahvistaa yhteisöllisyyttä ja tarjoaa samalla monipuolisia palveluja haukivuorelaisille. Osulalla on omaperäinen konsepti ja kokemusta myös omistajavaihdoksen toteutuksesta. Jatkuvuus on toiminnassa läsnä.”

 

Sodan ja rauhan keskus Muistin Olli-Pekka Leskinen ja Pia Puntanen maakuntaliiton elinkeinopäällikkö Tuula Kokkosen haastateltavana.

Sodan ja rauhan keskus Muisti

”Muisti yhdistää uutta ja vanhaa, Mikkelin Päämajakaupungin perinnettä uuteen teknologiseen osaamiseen. Muisti nostaa ajankohtaista rauhan teemaa esille nykyisessä maailmantilanteessa.”

 

Veisto Oy:n Markku Rautio kiittää huomionosoituksesta.

Veisto Oy

”Veisto on mäntyharjulainen perheyritys, joka on kasvanut paikallisesta kansainväliseksi uskoen omaan osaamiseensa ja uudistumiseen. Jopa 80 prosenttia yrityksen tuotannosta viedään ulkomaille.”

 

O. G. Saimaa -palkitut. Sahanlahti Resortin Janne ja Jaana Kuivalainen, Tertin kartanon Arttu Pylkkänen ja Henna Huuhka sekä Hotelli Punkaharjun Markus Hopia.

Saimaa Gastronomy -verkosto

”Alueellinen ruokamatkailutoimijoiden verkosto on onnistunut erinomaisesti yhteistyön rakentamisessa. Mukana olevat yritykset, Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, Tertin kartano ja TeaHouse of Wehmais, ovat esimerkillisesti hyödyntäneet omia vahvuuksiaan verkoston luomisessa.”

PETRI P. PENTIKÄINEN

 

23.11.2022