Yrittäjät keskustelevat aktiivisesti kaupungin suuntaan

järjestö
Upea seutu asua ja elää. Mikkeli saa kehuja Etelä-Savon yrittäjien aluejohtaja Heidi Loukiaiselta ja Mikkelin Yrittäjien puheenjohtaja Jani Himaselta.
Säännöllinen yhteistyö virkamiesten ja luottamushenkilöiden kanssa koetaan Yrittäjissä erittäin tärkeäksi.

Yrittäjissä katsotaan tulevaan, vaikka taloussuhdanne on kansainvälisen kriisitilanteen vuoksi harmaan utuinen. Koronapandemian alkuvaiheissa yrittäjäjärjestön jäsenyys koettiin tärkeäksi. Ihmisillä on Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtaja Heidi Loukiaisen mukaan tiukan paikan tullen tapana turvautua johonkin. Osasyy uusiin jäsenhakemuksiin oli Yrittäjien tekemästä viestinnästä kriisitilanteissa.
– Olemme olleet nopeasti apuna sekä koronan että Ukrainan sodan vaiheissa, Loukiainen kertoo.
Samoilla linjoilla on Mikkelin Yrittäjien puheenjohtaja Jani Himanen.
– Meillä on noin 700 jäsenyritystä. Olemme ihan reippaan kokoinen paikallisyhdistys Suomen kartallakin mitattuna.

Himanen aloittaa vuoden vaihteessa toisen kaksivuotiskautensa paikallisyhdistyksen puheenjohtajana. Sähköalalla toimivan Virtatie-yrityksen kautta tunnettu Himanen on ottanut luottamustehtävänsä tosissaan.
– Keskustelemme säännöllisesti kaupungin johtoryhmän kanssa. Lisäksi erilaisia elinvoimafoorumeja järjestetään aktiivisesti, puheenjohtaja taustoittaa.
Himanen kertoo että esimerkiksi kaavoitus- ja rakennusasioissa tiivis yhteydenpito kaupungin suuntaan ja jäsenyritysten osallistaminen on parantanut asiakastyytyväisyyttä. Virkamiesten ohella keskusteluja käydään kaupunginvaltuutettujen kanssa ja kuluneena vuonna yrittäjät ovat olleet pariinkin otteeseen valtuustoa tapaamassa ajankohtaisista asioista.
–Tärkeää on, että tiedonkulku on avointa ja vuorovaikutteista.

Töitä on rutkasti jäljellä, sillä alueemme väestön ikärakenne on epäedullinen. Lisäksi Mikkeli on iso ja hyvin erilainen alue eri kolkiltaan. Kaikesta huolimatta Himanen luottaa siihen, että suunta vielä muuttuu. Tämä vaati työtä ja niitä luovia yrityksiä.
Maaseudun puolestapuhuja asuu Ihastjärvellä. Himanen on huolissaan alemman tieverkoston kunnossa. Ongelma heijastuu suoraan elinkeinoelämään, sillä Mikkelin maaseudulla toimii paljon yrityksiä, puutavaran ja maataloustuotteiden kuljetuksista puhumattakaan.
– Toivon jatkossa johdonmukaisempaa paikallispolitiikkaa ja oman kaupunkimme vahvuuksien tunnistamista, puheenjohtaja viestittää.
Kun yrittäjät harmaantuvat muun väestön ohella, on jäsenhankinnassa oltava aktiivinen. Nuoria on aikomus kammata yrittäjien toimintaan enenevissä määrin. Järjestönä Mikkelin Yrittäjät aikovat olla mukana siellä, missä tulevaisuuden tekijätkin. Tästä hyvänä esimerkkinä käy Mikkelin yritysappro-opiskelijatapahtuma, joka saa jatkoa tulevanakin syksynä.
– Suunnitelmissa on jotain vastaavaa myös kevätpuolelle, Himanen visioi.

JARNO LAATIKAINEN

23.11.2022