Kiinteistökauppa käy hyvin

Perheyritys
Yrittäjä Sisko Koobas uskoo tulevaisuudessa kiinteistövälittäjien ammattitaidon merkityksen kasvavan ja olevan kysyttyä. – Asunnon myynti voi olla hyvinkin tunteikas tapahtuma ja siihen on myös myyjän osattava suhtautua.

Kiinteistömaailma Mikkelissä kohdataan asiakas yksilöllisesti ja tuetaan työkaveria.

Kiinteistömaailma Mikkelin yrittäjä Sisko Koobas hymyilee vaikka haastattelun ajankohtana ulkona vihmoo tuulta ja vettä. Alusta saakka ilmapiiri on positiivinen. Koobas odottaa innolla yrityksen sukupolvenvaihdosta, joka tapahtuu ensi vuonna hänen isän Pertti Oravan jäädessä eläkkeelle.
– Olemme tehneet siirtymää kaikessa rauhassa nyt kahden vuoden ajan ja olen luottavaisin mielin. Vaikka olen ollut yrittäjänä isän kanssa, niin tämä on aina niin sanotusti ollut hänen firma, Koobas pohtii.
Hyviä toimintatapoja on jo käytössä ja niistä yrittäjä aikoo pitää kiinni. Kuitenkin luvassa on myös hänen omia kehitysajatuksia.
– Olemme ELY:n apurahan avulla kehittäneet myyntiä ja sen systemaattista seurantaa, joka on mielestäni jo näkynyt tuloksissa. Hyviä asioita ei tietenkään kannatta heittää romukoppaan, mutta teen varmasti asioista oman näköisiä hienosäädöllä.

Koobas arvelee Kiinteistömaailma Mikkelin tekevän oman myyntiennätyksen tänä vuonna. Hän ei allekirjoita yleistä ilmapiiriä, jonka mukaan asunto- tai mökkikauppa ei tällä hetkellä käy. Koobas myös uskoo varainsiirtoveron vapautumisen vaikuttavan merkittävästi sekä piristävästi vielä loppuvuoden asuntokauppoihin.
– Tarvelähtöinen asuntokauppa ei häviä minnekään. Meillä myös kiinnitetään paljon huomioita asiakkaaseen ja hänen huomioon ottamiseen. Välittäjän ja asiakkaiden välinen yhteistyö edistää kauppojen syntymisessä.
Provisiopohjainen työ luo monesti mustasukkaisuutta sekä kilpailua. Tällaista ei Koobaksen mukaan heillä näy.
– Meillä on joka tiistai yhteinen palaveri, jossa käymme läpi asioita. Tämä auttaa välittäjiä kartoittamaan meillä olevia asuntoja sekä asiakkaiden tarpeita ja edesauttaa löytämään asiakkaille sopivia asuntoja.

Koobas näkee myös asunnon hinnoittelun olevan avainasemassa. Asiakkaat kohdataan yksilöllisesti, mutta niin myös asunnot ja kiinteistöt.
– Emme tuijota pelkästään alueen myytyjen asuntojen hintoja, vaan mietimme asiaa tapauskohtaisesti ja tässäkin korostuu työporukkamme yhteistyö, Koobas täsmentää.
Yhteishenkeä luodaan kuukausittaisella aktiviteetilla, josta jokainen saa vuorollaan päättää. Ehdotus on tullut työntekijöiden suunnalta.
– Työyhteisö on kuin toinen perhe ja jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. Se on minusta yksi iso tekijä, miksi olemme pärjänneet. Keskinäistä nokittelua ei ole vaan jokainen on iloinen työkaverin onnistumisesta, Koobas lopettaa hymyillen.

 

Kiinteistömaailma Mikkeli

• Kiinteistömaailma Mikkeli osti Mikkelin Kotijoukkueen keväällä 2023.
• Kuluneen vuoden aikana työntekijöiden määrä on kasvanut seitsemästä yhteentoista.
• Kiinteistömaailma Mikkelin vahvuuksia ovat työympäristö ja työntekijät sekä yksilöllinen asiakkaan kohtaaminen.

EMMI MUSTONEN

15.11.2023