Perinteinen toimija luottaa paikallisuuteen, laatuun ja joustavuuteen

Rakentaminen
Keittiötukun yrittäjä Tomi Syrjäläinen ja myymäläpäällikkö Pia Brigatti-Hämäläinen ovat erittäin tyytyväisiä yrityksen kehittymiseen sekä sen tekemään tulokseen vaikeina aikoina.

Keittiötukku palvelee kokonaisvaltaisesti kodin remonteissa yhdessä yhteistyöverkostonsa kanssa.

Mikkelin Pursialassa sijaitseva Keittiötukku on pärjännyt hyvin vallitsevasta maailmantilanteesta ja koronan tuomista haasteista huolimatta. Kaksi vuotta yrittäjänä toiminut Tomi Syrjäläinen kasvattanut yrityksen toimintaa ja henkilökuntaa on palkattu lisää.
– Aloittaessani työntekijöitä oli viisi, nyt määrä on tuplaantunut. Suurin muutos on tapahtunut siinä, että nyt meillä on omat asentajat. Pystymme siis palvelemaan asiakkaita entistä laajemmin tekemällä kaikenlaisia kodin remontteja, Syrjäläinen kertoo.
Yrityksen toimitiloissa on myymälän lisäksi oma tuotantopuoli, jossa kalusteita kasataan sekä valmistetaan.
– Kotimaisuus on meille myös tärkeää ja meille on myönnetty avainlippu -tunnus, Syrjäläinen toteaa.
Keittiötukun ollessa itsenäinen yritys se pystyy toimimaan vapaammin eri alojen yritysten kanssa.
– Kätemme eivät ole sidotut tiettyihin mallistoihin. vaan pystymme etsimään juuri asiakkaisiin toiveisiin sopivat tuotteet, viisi vuotta myymäläpäällikkönä toiminut Pia Brigatti-Hämäläinen muistuttaa.
Naisen mukaan ajat ovat muuttuneet siten, että nykyään kotiin halutaan valmista. Aikaa ei ole käytettäväksi remontteihin.
– Jos 20 vuotta sitten kaikki tehtiin itse, niin nyt paljon tuotteita tilataan valmiina suoraan kotiovelle.

Paikallisen yrityksen vahvuutena on Syrjäläisen ja Brigatti-Hämäläisen mukaan paikallisuus, laatu ja joustavuus. Toimitusajat ovat pysyneet maltillisina ja työntekijöiden käden jälki saa kiitosta.
– Asentajat ovat saaneet paljon positiivista palautetta itse työstä, mutta myös siitä kuinka kohteessa työskennellään ja hoidetaan esimerkiksi jälkien siivous. On erittäin tärkeää muistaa, että remontti tai asennus tehdään aina jonkun kotona ja meillä työntekijät osaavat ottaa sen huomioon, Syrjäläinen kehuu.

Digitaalisuuden ottaessa aina isompaa roolia, kivijalkamyymälän roolia ei sovi väheksyä. Ovet ovat käyneet Keittiötukussa positiivisessa mielessä ja asiakkaat ovat löytäneet myymälään.
– Toiset tulevat kysymään jotain pientä asiaa ja toiset taas saattavat tulla ilman ajanvarausta suunnittelemaan koko talon remonttia, Brigatti-Hämäläinen hymyilee.
Monesti myös käy niin, että pieni remontti alkaa rönsyilemään, koska muu talo ei enää sovi remontoidun kanssa yhteen.
– Se on hyvin yleistä, että joko laitetaan saman tien muutkin nurkat kuntoon tai sovitaan tulevista remonteista pikkuhiljaa, Syrjäläinen lisää.
Kaikkia materiaalit eivät luonnollisestikaan kuulu Keittiötukun valikoimiin, vaan he lähtevät tarvittaessa asiakkaan kanssa yhdessä yhteistyökumppaneiden luokse.
– Esimerkiksi laatta- tai tapettivalikoimaa meillä ei ole omasta takaa, mutta Tilespoint on sillä saralla ammattitaitoinen kumppanimme. On myös asiakkaan etu työskennellä ammattilaisten kanssa, koska silloin ei tarvitse itse etsiä oikeaa vaihtoehtoa satojen tai tuhansien tuotteiden joukosta.

Monet myös mieltävät, että Keittiötukku nimensä mukaisesti myy vain keittiöitä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan kyseessä on koko kodin kattava suunnittelu- ja remonttifirma.
– Nimen vaihtaminen ei tule kysymykseen, koska sillä on pitkä historia ja sen on jo osa meitä, Syrjäläinen toteaa.
Syrjäläisen tekemien uudistusten myötä asiakas kuitenkin saa samalta luukulta kaikki remontissa tarvittavat palvelut.

Emmi Mustonen

15.11.2023