Mindhive auttaa yrittäjiä, joilla on idea, unelma tai ongelma

digi
Käyttäjälähtöisyys on kaiken ydin digitaalisten ratkaisujen luomisessa, painottaa Mindhiven toimitusjohtaja Ville Venäläinen.
Mindhiven toimitusjohtaja Ville Venäläinen on erikoistunut rakentamaan yritysten tarpeisiin sopivia digitaalisia ratkaisuja, jotka vauhdittavat liiketoimintaa.

ELY-keskus tarjoaa yrittäjille valtakunnallista digikartoitus-palvelua, jonka toteuttamisesta Mikkelissä vastaa yrityksille digitaalisia ratkaisuja tarjoava Mindhive-yritys.
– Autamme digitaalisin keinoin yrittäjiä, joilla on idea, unelma tai ongelma. Tarkoituksena on vahvistaa yritysten ja koko seudun elinvoimaa, kertoo Mindhiven toimitusjohtaja Ville Venäläinen.
Digikartoitus on osa ELY-keskuksen kehitys- ja konsultaatiopalveluita. Palveluun osallistuminen on yrityksille edullista, sillä yhden konsultointipäivän saa 325 euron hinnalla. Tämän vuoden aikana digikartoituksessa on käynyt kymmenkunta paikallista yritystä.
– Olemme saaneet paljon kiitosta. Meillä on hyvät menetelmät ja työkalut digitaalisten palveluiden muotoiluun yhdessä asiakkaan kanssa sekä itse toteutukseen, Venäläinen sanoo.

Digikartoituksessa lähdetään Venäläisen mukaan liikkeelle aina yrityksen omista tarpeista. Yritykset ovat hakeneet apua muun muassa verkkokauppojen rakentamiseen, uusien digitaalisten alustojen kehittämiseen, asiakaspolun muotoiluun, datakartoitukseen ja datan analysointiin, tekoäly-konsultaatioon sekä oman liikeidean kirkastamiseen. Kaikkiin tarpeisiin pyritään löytymään helppokäyttöiset ja tyylikkäät ratkaisut.
– Käyttäjälähtöisyys on kaiken ydin digitaalisten ratkaisujen luomisessa. Kun puhutaan käytettävyydestä, meidän täytyy miettiä, miten ihmiset hahmottavat asioita, Venäläinen sanoo.
Hyvät nettisivut ovat Venäläisen mukaan helposti löydettävissä ja ulkoasultaan selkeät sekä sisällöltään ytimekkäät. Lisäksi niiden tulee antaa vastaus siihen, millä sivuilla käyttäjä on ja mitä hän voi siellä tehdä.
– Hyvät sivut ohjaavat myös toimintaan, Venäläinen lisää.

Digikartoitus

• ELY-keskuksen tukema kehitys- ja konsultaatiopalvelu, jonka toteuttaa mikkeliläinen Mindhive-yritys
• Palvelu tarjoaa yksilöllisiä digitaalisia ratkaisuja yritysten tarpeisiin
• Palveluun on jatkuva haku ELY-keskuksen sivuilla
• Mukaan hakevalla yrityksellä tulee olla liikevaihtoa eikä maksuhäiriöitä saa olla
• Lisäksi mukaan hakevalla yrityksellä tulee olla käytössään De minimis -tukea, jota voi saada maksimissaan 200 000 euroa kolmessa vuodessa
• Palvelun hinta on yritykselle 325 euroa / konsultaatiopäivä

 

Digitaalinen osaaminen on kilpailuetu

Ville Venäläinen on vakuuttunut siitä, että digitaalinen osaaminen tai siihen panostaminen tekevät yrityksen toiminnasta ja elinvoimaisena pysymisestä huomattavasti helpompaa kuin ilman niitä yrittäminen.
– Varsinkin yrityksen omat järjestelmät ovat kilpailuetu, koska silloin business on omissa käsissä. Yrityksen tietojärjestelmiä voi kehittää yrityksen omista lähtökohdista eikä tarvitse niin paljon taipua jonkun toisen yrityksen tuotteeseen, Venäläinen kuvailee.
Venäläisellä on kehittämisideoita myös oman yrityksensä Mindhiven suhteen.
– Olemme tehneet tuotekehitystä ja julkaisemme pian yhdessä yrityspartnereidemme kanssa alustoja, joilla tähtäämme suoraan kansainvälisille markkinoille, Venäläinen paljastaa.

NINA LAHTINEN

 

23.11.2022