Suolla tavataan – Haukivuorella järjestettävä Suolentis kokoaa porukkaa ympäri Suomen

tapahtuma
Suolentiksessä pärjää parhaiten kun ei mieti liikaa.
Perinteinen Suolentis järjestetään 28.-29. heinäkuuta. Illan bileissä esiintyvät tänä vuonna Pete Parkkonen ja Poju.

Legendaarinen Suolentis järjestetään jälleen Haukivuorella perjantaina ja lauantaina 28.-29. heinäkuuta. Tapahtumaan on maaliskuun loppuun mennessä ilmoittautunut mukaan jo 70 joukkuetta, jotka saapuvat Haukivuorelle pelaamaan eri puolilta Suomea.
– Pohjoisin paikka, josta tullaan on Sodankylä. Lisäksi Pohjanmaa on tuttuun tapaan hyvin edustettuna, paljastaa Haukivuorelaiset ry:n puheenjohtaja ja tapahtuman järjestäjä Tiina Janhunen.
Aikaisempina vuosina tapahtuma on kerännyt koolle 600–800 lentopallon pelaajaa sekä suurin piirtein saman verran yleisöä.
– Yleisön määrä riippuu aina kelistä, Janhunen lisää.
Viime vuonna Suolentistä pelattiin kurjassa sadesäässä, mutta Janhunen ei usko sen toistuvan tänä kesänä.
– Se olisi tilastollinen kummajainen, jos sattuisi toista kertaa peräkkäin huono sää. Tapahtuma on järjestetty 20 kertaa ja vain kahdella kerralla on ollut sadekeli, Janhunen kertoo.

Olipa sää mikä hyvänsä, vaaditaan pelaajilta Janhusen mukaan kykyä heittäytyä ja ottaa rohkeasti ilo irti omaperäisestä lajista. Vakavalla mielellä pelaamaan ei tule kukaan. Positiivisen asenteen lisäksi Janhunen suosittelee pelaajia ottamaan mukaan jeesusteippiä ja peseytymistarvikkeet.
– Teipillä saa teipattua vaikka jalat tai mitä vaan, sitä tarvitaan! Tapahtumapaikalta löytyy sauna, jossa voi peseytyä. Myös nestey­tykseen saa apua, Janhunen jatkaa.
Palkintojenjako suoritetaan lauantaina pelipäivän päätteeksi iltabileissä, jotka järjestetään Wanhan Sahan Kulttuuriklubilla. Perjantaina bileissä esiintyy Pete Parkkonen ja lauantaina Poju. Paikan päällä on perjantaina myös DJ Ice K. Lisäksi tapahtuman avajaisissa suolla esiintyvät Pasi ja Anssi. Janhunen kertoo, että tänä vuonna myös karaoke-mahdollisuus palaa suoareenalle.
– Parasta on yhteisöllisyys, jota Suolentik­sen aikana pääsee kokemaan. Täältä saa tosi paljon ystäviä itselleen, hän lisää.

NINA LAHTINEN

8.4.2023